top of page

RÄDDA KANINERNA, OLIVIA!

Kommer i januari 2023
Lindskog Förlag

Olivia går i trädgården och vaktar sina kaniner, eftersom pappa har sagt att räven kan ta dem.
Men där finns också Olivias riktiga föräldrar som kommer ibland, tillsammans med tanterna och farbröderna. Då måste Olivia vakta kaninerna extra noga. Annars kanske räven tar dem.


Rädda kaninerna, Olivia! är en bok som handlar om att växa upp i familjehem och att själv få bestämma var man vill bo, och om det viktiga att lyssna till barns tankar och känslor.framsida-för-Johanna.jpg
Böcker: Arbete

UTAN MIG HAR HON INGEN

Utgivningsdatum 21 april 2021
Verbal Förlag

”Vill du inte komma hem snart?”
Frågan ställs av en socialsekreterare när Johanna är tio år gammal. Då har hon levt i nästan hela sitt liv i ett familjehem, efter att åtta månader gammal ha hittats kraftigt uttorkad i de biologiska föräldrarnas lägenhet.
Samtidigt som Johanna blivit en del av den nya familjen ger socialtjänsten inte upp försöken att stärka banden med de biologiska föräldrarna. De återkommande besöken tillsammans med socialen fortsätter, trots att de för Johanna är starkt ångestfyllda.
Nu berättar Johanna sin historia. En historia om vuxna som följer regelverken men glömmer bort individen. Vad händer inuti ett barn som försöker rota sig, när tillvaron inte är säker? Till vilken vuxen vänder sig barnet, när ingen vuxen är självklar?
Det här är en bok om barnets kamp för att överleva.

Utan mig har hon ingen.bild.jpg
Böcker: Arbete

"Berättelsen berör och borde vara obligatorisk läsning för alla yrkesverksamma och blivande socionomer. Den kan också utgöra ett viktigt inslag i samhällsdebatten om situationen för familjehemsplacerade barn."

BTJ

Böcker: Citat

”Väldigt, väldigt stark läsupplevelse.”

Johanna Lundin i SVT:s Go´kväll tipsar om boken

Böcker: Citat

”Skriven med otroligt vackert språk. Läsaren lämnas med en känsla av sorg, glädje och obesvarade frågor. En viktig bok om barnperspektivet på familjehemsplacering.”

”En bok som griper en med stormstyrka.”

”Oerhört viktig bok för lagstiftare och många som jobbar med barn och unga inom socialtjänst och skola.”

Recensioner på Storytel

Böcker: Citat
bottom of page